استیک ریبای

استیک ریبای (Rib-eye Steak) یکی از محبوب‌ترین انواع استیک در سراسر دنیا است. این استیک با دارا بودن مقدار مناسبی از چربی، طعمی خوش و لذیذ دارد که طرفداران استیک آن را تحسین می‌کنند.

در این مقاله به شما می‌گوییم استیک ریب آی چیست، از چه گوشتی به دست می‌آید و بهترین روش پخت استیک ریبای چیست.

اگر شما هم یکی از طرفداران استیک هستید یا دوست دارید درباره این استیک خوشمزه و دلچسب بیشتر بدانید، این مقاله را از دست ندهید!

استیک ریب آی چیست؟

استیک ریبای کجای گاو است

استیک ریبای بهترین قسمت از بخش دنده گاو است و در مرکزی‌ترین قسمت گاو یافت می‌شود. گوشت استیک ریبای بیشتر از ماهیچه‌های لانژیسیموس دورسی تشکیل شده‌اند، اما شامل ماهیچه‌های کمپلکس و اسپینالیس نیز می‌شوند. عضله longissimus که دنده‌های شش تا دوازده را پوشانده است، بخش عمده‌ای از استیک ریب آی را تشکیل می‌دهد و نخاع پشتی، تاج چربی استیک را می‌سازد.

استیک ribeye هم خوش طعم و هم لطیف است و همین امر باعث شده به یکی از محبوب‌ترین انواع استیک در سرتاسر دنیا تبدیل شود. استیک ریبای به دلیل تعادل ماهیچه و چربی و در نتیجه آبدار بودن، یکی از برش‌های مرغوب استیک محسوب می‌شود.

استیک ریب آی را در کشورهای دیگر ممکن است با نام‌های زیر نیز ببینید:

  • Beauty steak
  • استیک دلمونیکو
  • Entrecôte
  • Market steak
  • فیله اسکاچ
  • استیک اسپنسر
  • استیک کابوی
  • استیک ساراتوگا
  • استیک تاماهاوک

بافت، خواص و برش استیک ریبای

استیک ریبای چیست

وقتی استیک ریب آی را برش می‌زنید، لکه‌ها و رگه‌های سفیدی در آن مشاهده می‌کنید که به آن بافت مرمری داده‌اند. لکه‌های سفید چربی داخل بافت عضلانی گوشت استیک ریبای یک الگوی مرمر مانند را تشکیل می‌دهد. چون این چربی داخل بافت ماهیچه است، استیک را خوشمزه و نرم می‌کند. هرچه بافت مرمری گوشت بیشتر باشد، میزان چربی و لذیذ بودن استیک بیشتر است.

بافت مرمری از سه نوع چربی تشکیل شده است:

اسید لینولئیک مزدوج (CLA) که التهاب را کاهش می‌دهد و در عین حال سلامت قلب را تقویت می‌کند. با خواص ضد سرطانی قوی، CLA همچنین منبع خوبی از ویتامین‌های B مانند نیاسین و ویتامین‌های B6 و B12 است.

چربی تک غیراشباع بخش دیگری از این بافت مرمری است که التهاب و خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد. یک سوم محتوای چربی اشباع شده ریبای، اسید استئاریک است که نسبت چربی بدن را بهبود می‌بخشد و عملکرد میتوکندری سلول‌های شما را تقویت می‌کند.

متوسط ۴ اونس از استیک ribeye حدود ۲۲۰ کالری، ۲۴ گرم پروتئین و تنها ۶ گرم چربی دارد.

نحوه مزه دار کردن یا مرینیت استیک ریبای

طرز تهیه استیک ریبای

برای مرینیت کردن استیک ریبای به صورتی که نتیجه‌ای خوش طعم و معطر داشته باشید، می‌توانید از چاشنی‌های مختلف برای نفوذ به بافت گوشت و افزایش عطر و همچنین نرم کردن آن استفاده کنید. در زیر یک دستورالعمل ساده برای مرینیت استیک ریبای آورده شده است:

مواد لازم برای مرینیت استیک ریبای:

  • ۱/۴ فنجان روغن زیتون
  • ۱/۴ فنجان سس سویا
  • ۲ قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک یا سرکه سیب
  • ۲ قاشق غذاخوری خردل
  • ۲ قاشق غذاخوری عسل یا شکر قهوه‌ای
  • ۳ حبه سیر له شده
  • ۱ قاشق چایخوری زنجبیل تازه رنده شده یا پودر زنجبیل
  • نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده به مقدار لازم
  • اختیاری: چند شاخه رزماری تازه

نحوه مرینیت استیک ریبای:

  1. در یک کاسه کوچک، روغن زیتون، سس سویا، سرکه، خردل، عسل، سیر له شده، زنجبیل و هرگونه ادویه و چاشنی را ترکیب کنید.
  2. با استفاده از یک قاشق، مواد را به خوبی ترکیب کنید تا یک مرینیت یکدست بدست آید.
  3. استیک را داخل یک کیسه پلاستیکی زیپ دار یا ظرف شیشه‌ای بزرگ قرار دهید.
  4. مرینیت آماده شده را روی استیک بریزید.
  5. استیک را در مرینیت به آرامی جابه‌جا کنید تا از همه طرف به مرینیت آغشته شود.
  6. کیسه را ببندید یا درپوش ظرف آن را بگذارید.
  7. استیک مرینیت شده را برای حداقل ۱ ساعت تا یک شبانه‌روز داخل یخچال قرار دهید. هر چه مدت زمان بیشتری استیک در مرینیت بماند، طعم دارتر و نرم‌تر خواهد بود.

به خاطر داشته باشید که مرینیت‌ها نه تنها به عنوان طعم‌دهنده عمل می‌کنند، بلکه می‌توانند به نرمی گوشت نیز کمک کنند. با این حال، مراقب باشید که استیک را بیش از حد در مرینیت قرار ندهید، به ویژه اگر مرینیت حاوی مواد اسیدی مثل سرکه یا مرکبات باشد، چرا که می‌تواند باعث شود بافت گوشت نرم‌تر از حد مطلوب و حتی پودری شود؛ این امر لذت داشتن یک استیک خوشمزه با بافت طبیعی گوشت را از بین می‌برد.

تهیه و پخت استیک ریبای

استیک ریب آی Rib-eye Steak

حال که می‌دانید استیک ریب آی چیست و چگونه مزه‌دار می‌شود، خوب است که طرز تهیه استیک ریب آی در خانه را نیز یاد بگیرید!

نحوه پخت استیک ریبای بسیار ساده است اما برای داشتن یک استیک خوشمزه با کیفیت بالا، باید به جزئیات توجه داشته باشید تا طعم و بافتی بی‌نظیر ایجاد شود. در زیر به شما قدم به قدم روند پخت استیک ریب آی خوش طعم را توضیح می‌دهیم:

مواد لازم

  • استیک ریبای در دمای اتاق
  • نمک دریایی
  • فلفل سیاه تازه آسیاب شده
  • روغن کانولا
  • کره (اختیاری)
  • سیر و ادویه‌جات دلخواه (رزماری و غیره) (اختیاری)

دستور پخت استیک ریبای

  1. استیک‌ ریبای را حدود ۳۰ دقیقه پیش از پخت از یخچال خارج کنید تا به دمای اتاق برسد.
  2. استیک را با نمک دریایی و فلفل سیاه پر کنید تا مزه‌دار شود.
  3. تابه‌ای سنگین (مانند تابه چدنی) را روی حرارت بالا قرار دهید تا بسیار داغ شود.
  4. مقداری روغن در تابه بریزید و بگذارید تا کمی داغ شود.
  5. استیک‌ را در تابه قرار دهید. اگر دود کرد، این به آن معناست که تابه به اندازه کافی داغ است.
  6. استیک را برای مدت زمانی که بستگی به ضخامت استیک و دمای دلخواه پخت دارد، بپزید. به عنوان مثال، برای استیکی با ضخامت ۱ اینچ، هر طرف را حدود ۳ تا ۴ دقیقه برای درجه پخت مدیوم-رِیر سرخ کنید.
  7. در دو دقیقه آخر پخت، کره، سیر له شده و ادویه‌جات را به تابه اضافه کنید و مایعات به دست آمده را بر روی استیک بریزید.
  8. استیک را از تابه خارج کرده و بگذارید حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه استراحت کند تا آب درونی در کل گوشت پخش شود و باعث نرمی و مرطوب بودن استیک شود.
  9. پس از گذشت زمان استراحت، استیک را برش دهید و سرو کنید.

نکات کلیدی پخت استیک ریبای

  • استفاده از تابه داغ بسیار مهم است تا سطح استیک به خوبی برشته شود.
  • از برش زدن استیک بلافاصله پس از پخته شدن خودداری کنید. این زمان استراحت بسیار حیاتی است.
  • از فشار دادن گوشت در حین پخت خودداری کنید تا رطوبت و چربی گوشت از آن خارج نشود.
  • USDA پخت استیک ریب آی را در دمای داخلی ۱۴۵ درجه فارنهایت توصیه می‌کند.

سوالات متداول

[rank_math_rich_snippet id=”s-f56d26e4-d7ef-42c0-a9ba-9d93733e7cf1″]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *