مارتادلا یک محصول گوشتی خوشمزه است که بسیار مورد توجه مردم قرار گرفته است. این محصول به خاطر طعم و بافت منحصر به فرد خود طرفدارارن زیادی دارد. در این مقاله، ما به بررسی همه چیز در مورد مارتادلا، از جمله تاریخچه، مواد تشکیل دهنده، طرز تهیه کالباس مارتادلا و نحوه مصرف کالباس مارتادلا خواهیم پرداخت.

تاریخچه کالباس مارتادلا

مارتادلا به دوران روم باستان باز می گردد، جایی که رومیان برای اولین بار در قرن ۳ قبل از میلاد این کالباس خوشمزه را درست کردند. خود کلمه “مارتادلا” یا مورتادلا از کلمه لاتین “mortarium” به معنای هاون گرفته شده است. این نام به این خاطر گذاشته شده است که طرز تهیه کالباس مارتادلا به روش سنتی، شامل کوبیدن گوشت در هاون می‌شده است.
مارتادلا مانند دیگر محصولات گوشتی ایتالیایی به سرعت در کل جهان محبوب شد و امروز انواع مختلفی از کالباس مارتادلا وجود دارد که هر کدام نسخه محلی یک کشور است. در ایران نیر این کالباس معمولا با ۴۰% گوشت و محتوای زیاد سیر تولید می‌شود. لازم به ذکر است که درصد گوشت بستگی به برند تولیدکننده دارد.

مورتادلا

کالباس مورتادلا چه طعمی دارد؟

ترکیبات کالباس مارتادلا اصلی گوشت خوک با کیفیت بالا است که به طور کامل له شده و با انواع ادویه جات و طعم دهنده ها ترکیب می شود. برخی از مواد اصلی متداول در مارتادلا شامل سیر، فلفل سیاه و پسته است. این مواد باعث می‌شوند طعم و عطر کالباس خاص شود و طعم سیر آن برجسته‌تر شود.

روش تهیه کالباس مارتادلا خانگی

تهیه مارتادلا بسیار پیچیده است و به مهارت و توجه به جزئیات نیاز دارد. پس از این‌که گوشت به طور کامل له و خمیر شد، با ادویه جات و طعم دهنده های مختلف مخلوط می شود و پروسه پخت و بسته بندی را طی می‌کند.
یکی از ویژگی های قابل توجه مارتادلا بافت صاف و یکنواخت آن است. این بافت صاف به دلیل نبود ذره‌ای حباب هوا یا شکاف در مخلوط گوشت در طول فرآیند تهیه حاصل می شود. نتیجه این است که این محصول گوشتی متراکم و یکنواخت می‌باشد، برای برش زدن بسیار مناسب است.

کالباس مارتادلا ایرانی

مارتادلا در ایران به طور گسترده ای مصرف می شود و بخشی جدایی ناپذیر از غذاهای فست فودی است. اغلب در ساندویچ، پانینی، پاستا، شارکوتری و غیره استفاده می‌شود. از نظر ارزش غذایی، مارتادلا نسبتاً سرشار از چربی و کالری است. با این حال، همچنین یک منبع پروتئین و برخی ویتامین ها و مواد معدنی است.
در سال های اخیر، انواع مختلفی از مارتادلا ظهور کرده اند تا پاسخگوی سلیقه ها و ترجیحات غذایی مختلف باشند. برای مثال مارتادلا مرغ یکی از این گزینه‌هاست. همچنین مدل‌هایی از مارتادلا با پسته، زیتون یا قارچ وجود دارد که طعم متفاوتی به مارتادلا اضافه می کند.

نحوه مصرف کالباس مارتادلا

مارتادلا کالباس است یا ژامبون؟

به طور کلی به کالباس هایی که درصد گوشت به کار رفته در آن ها بالای هفتاد درصد باشد، ژامبون می گویند. با توجه به این میتوان گفت که مارتادلا یک نوع کالباس است و ژامبون محسوب نمی‌شود. همچنین میزان ادویه به کار رفته در کالباس از ژامبون اندکی بیشتر است از جمله ادویه هایی که در تهیه کالباس به کار می روند، میتوان به فلفل سیاه، پودر زنجبیل، جوز هندی، پودر کاری، پودر هل، پودر دارچین، آویشن و…. اشاره کرد.
علاوه بر این کالباس مارتادلا شامل مقادیری محتوای گلوتن، آرد گندم و نشاسته است که از لحاظ ارزش غذایی میزان کربوهیدرات آن را در مقایسه با ژامبون بالاتر می‌برد.

طرز تهیه ساندویچ مارتادلا

برای تهیه ساندویچ مارتادلا ابتدا به یک نان باگت نیاز دارید. در مرحله بعد داخل نان را با مارتادلا، گوجه فرنگی، خیارشور، کاهو، چیپس خلالی و سس فرانسوی پر می‌کنیم.
یک روش دیگر درست کردن ساندویچ مارتادلا، ساطوری کردن مواد است. در این روش مارتادلا را همراه با کاهو، چیپس، خیارشور و گوجه روی تخته بگذارید و با چاقو شروع به ساطوری کردن و مخلوط کردن مواد کنید. بعد از اینکه مواد ریز شد؛ رویشان سس ریخته و داخل نان باگت می‌گذاریم.
همچنین می توانید از انواع دیگر سبزیجات مانند زیتون، پیاز، یا فلفل دلمه ای نیز در ساندویچ مارتادلا استفاده کنید. طعم کالباس مارتادلا قدیمی و نوستالژیک است و با سس های مختلف مانند سس کچاپ، سس مایونز، یا سس خردل همخوانی و هماهنگی زیادی دارد.
یک روش دیگر برای تهیه ساندویچ کالباس مارتادلا این است که از نان تست استفاده کنید. در این روش ابتدا نان تست ها را کمی در روغن زیتون سرخ کنید. سپس روی نان ها را با مارتادلا، گوجه فرنگی و خیارشور بپوشانید. ساندویچ ها را به دلخواه نمک و فلفل بزنید و سرو کنید.

تفاوت کالباس مارتادلا

کلام آخر

مارتادلا اهمیت فرهنگی خاصی برای ایتالیا دارد. این محصول فراوری شده به عنوان نمادی از بولونیا بسیار مورد احترام است و در بسیاری از نقاط جهان به آن لقب “سوسیس بولونیا” داده شده است. تکنیک های تولید و مواد تشکیل دهنده ای که در ساخت مارتادلا ایتالیایی استفاده می شود، توسط اتحادیه اروپا محافظت شده است.
در ایران این محصول پرطرفدار به شکل‌های مختلف استفاده می‌شود و درمیان مردم بسیار پرطرفدار است. یکی از بهترین برندهای تولیدکننده کالباس مارتادلا تانیس است که برای خرید عمده آن میتوانید از طریق سایت با ما در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *