بدون شک سمبوسه یکی از لذیذترین و محبوب‌ترین غذاهایی است که می‌شناسیم. کمتر کسی وجود دارد که سمبوسه و به خصوص سمبوسه با سوسیس را دوست نداشته باشد! این غذای سنتی ایرانی، امروزه به یک غذای جهانی تبدیل شده و در همه کشورها کم و بیش وجود دارد. سمبوسه انواع مختلفی دارد، از سمبوسه سیب زمینی گرفته تا سمبوسه سوسیس که در این پست قصد داریم نحوه تهیه سمبوسه با سوسیس به روش رستورانی را آموزش دهیم. اگر شما هم یکی از طرفداران این غذای ترد و لذیذ هستید، این رسپی را از دست ندهید!

مواد لازم برای سمبوسه سوسیس

طرز تهیه سمبوسه با سوسیس و پنیر پیتزا

پیش از این که به سراغ طرز تهیه سمبوسه با سوسیس برویم، ابتدا مواد لازم برای تهیه این غذای جنوبی را مرور می‌کنیم. مواد لازم برای سمبوسه سوسیس عبارت‌اند از:

  • پیاز متوسط خرد شده: ۱ عدد
  • سیب زمینی پخته: ۲ الی ۳ عدد متوسط
  • سوسیس: ۲ عدد
  • جعفری خرد شده: نصف پیمانه
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • قارچ خرد شده (دلخواه): ۵ عدد
  • نمک، فلفل، زردچوبه و پودر پاپریکا: به مقدار لازم
  • پودر سیر (دلخواه): یک سوم قاشق چای‌خوری
  • آویشن: ۱ قاشق چای‌خوری
  • پنیر موزارلا رنده شده: ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری
  • روغن: به مقدار لازم
  • آب‌لیمو: ۱ قاشق غذاخوری
  • نان لواش یا خمیر یوفکا: یک بسته

نکات مهم پیش از تهیه

  • اگر طرفدار سمبوسه سوسیس و پنیر پیتزا نیستید، می‌توانید پنیر پیتزا را از این دستور پخت حذف کنید.
  • می‌توانید کالری سمبوسه سوسیس را با حذف پنیر پیتزا و کاهش میزان روغن، کمتر کنید.
  • اگر سمبوسه سوسیس بدون قارچ را بیشتر دوست دارید، طرز تهیه سمبوسه با سوسیس بدون قارچ نیز مشابه همین دستور پخت است و حذف کردن قارچ از این دستور، مشکلی ایجاد نمی‌کند.
  • سمبوسه سوسیس با خمیر یوفکا دارای بافتی لطیف‌تر است؛ در حالی که این سمبوسه با نان لواش، تردتر بوده و طعم و بافت سمبوسه‌های دوران کودکی را تداعی می‌کند.
  • اگر قصد دارید سمبوسه سوسیس بدون سیب زمینی درست کنید، باید سویا یا گوشت چرخ کرده را جایگزین سیب زمینی کنید.

طرز تهیه سمبوسه با سوسیس

آموزش سمبوسه پیتزایی با سوسیس

حال به سراغ آموزش سمبوسه خانگی با سوسیس برویم.

برای تهیه سمبوسه سوسیس و سیب زمینی، ابتدا باید پیاز را تفت دهید. کمی که پیاز سبک شد، سوسیس را به آن اضافه کرده و با هم سرخ کنید. سوسیس را می‌توانید به صورت رنده شده یا نگینی شده، استفاده کنید.

در مرحله بعدی، رب گوجه فرنگی، آب‌لیمو و ادویه‌ها را به مخلوط سوسیس و پیاز اضافه کنید. جعفری را نیز در این مرحله اضافه کنید.

بعد از این که جعفری‌ها کمی نرم شدند، سیب زمینی‌های پخته را رنده یا له کرده و به تابه اضافه کنید.

درصورتی که از قارچ استفاده می‌کنید، آن را در روغن داغ و یک قاشق غذاخوری آب‌لیمو تفت دهید تا زمانی که آب قارچ تمام شود. سپس آن را به مواد سمبوسه اضافه کنید.

حال به مهم‌ترین مرحله درست کردن سمبوسه با سوسیس می‌رسیم؛ یعنی پیچیدن سمبوسه. در این مرحله شما می‌توانید به دو صورت عمل کنید:

یا نان لواش را به شکل مستطیلی برش بزنید و مواد سمبوسه را داخل آن ریخته و به شکل لقمه، رول کنید.

یا آنها را به شکل مثلثی درست کنید. برای این کار باید نان یا خمیر یوفکا را به شکلی تقسیم کنید که مستطیل‌های دراز داشته باشید. توجه کنید که مستطیل‌ها نباید خیلی باریک باشند، وگرنه سمبوسه‌های شما کوچک می‌شوند.

سپس مانند تصویر زیر، نان را تا بزنید و این کار را تکرار کنید تا نان به شکل قیف در آمده و بتوانید مواد را داخل آن بریزید.

طرز درست كردن سمبوسه سوسیس

بعد از پر کردن مواد، ادامه خمیر را به همان صورت مثلثی، دور خودش بپیچید.

در این مرحله پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا را اضافه کنید و لقمه‌های سمبوسه را ببندید.

سمبوسه‌ها را در روغن داغ سرخ کنید.

نکته: اگر طعم فلفل دلمه در سمبوسه را می‌پسندید، خبر خوش برای شما این است که طرز تهیه سمبوسه با سوسیس و فلفل دلمه نیز مشابه همین دستور پخت است, تنها کافی است فلفل دلمه‌ای خرد شده را به همراه پیاز تفت دهید و بقیه مراحل را طبق دستورالعمل گفته شده، پیش بروید.

چند نکته برای داشتن سمبوسه سالم تر

طرز تهیه سمبوسه با سوسیس و قارچ

حال که با طرز تهیه طرز تهیه سمبوسه با سوسیس و سیب زمینی آشنا شدید، خوب است اطلاعاتی درباره نحوه سالم‌تر پختن این غذا نیز به دست آورید.

سمبوسه با سوسیس کالباس بسیار لذیذ و خوشمزه است؛ اما گزینه‌ای سالم محسوب نمی‌شود. با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید سمبوسه خود را سالم‌تر کرده و کالری آن را کاهش دهید:

  • به جای سرخ کردن در روغن، سمبوسه را در هواپز و بدون روغن سرخ کنید.
  • اگر سمبوسه‌ها را سرخ می‌کنید، پس از این که کاملا سرخ شدند، آنها را روی کاغذ یا دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافی سمبوسه را جذب کند.
  • از پنیر پیتزا یا موزارلا به مقدار زیاد استفاده نکنید یا آن را حذف کنید.
  • سعی کنید سبزیجات بیشتری را به مواد سمبوسه اضافه کنید؛ مانند فلفل دلمه‌ای، ذرت، پیازچه و …
  • میزان روغن مورد استفاده برای سرخ کردن مواد مواد سمبوسه با سوسیس را کاهش دهید.
  • سمبوسه با خمیر سبک‌تر است و کالری کمتری نسبت به نان لواش دارد.

 

سوالات متداول

[rank_math_rich_snippet id=”s-27a49578-6851-450d-a5b0-32be43764b49″]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *